Hennepkwekerijen ontmanteld in Gendt en Huissen - GelreNieuws.nl

Hennepkwekerijen ontmanteld in Gendt en Huissen

Geplaatst op 16 april 2019, om 17:13 uur

GENDT – Op ’t Hof in Gendt is dinsdagmiddag een hennepkwekerij ontdekt en opgerold. Deze hennepkwekerij zorgde voor een erg gevaarlijke situatie. Ook in Huissen werd een kwekerij ontmanteld. Er zijn in totaal drie mensen aangehouden.

Bij de kwekerij in Gendt zijn twee mensen aangehouden. Het gaat om een 45-jarige man en een 48-jarige vrouw met een nog onbekende woonplaats. In de kwekerij stonden ruim 300 stekken en meer dan 50 planten. Ook was er een droogruimte aanwezig. Het zou volgens de politie om een erg gevaarlijke (brand)situatie gaan, ook stroom werd illegaal afgetapt. Vermoedelijk, zo leert eerdere ervaringen, worden de woningen door de burgemeester voor een paar maanden gesloten.

Andere kwekerij opgerold
Op een adres elders in de gemeente Lingewaard, in dit geval in Huissen, werd volgens de politiewoordvoerster een hennepkwekerij van ongeveer 290 planten opgerold. Hier is een man van 46 jaar oud aangehouden.

De aangehouden verdachten zijn overgebracht naar het politiebureau. Er is in Gendt tenminste één voertuig afgepakt door de politie.

foto’s: Jeffrey Slendebroek / Persbureau Heitink