Politie Wassenaar rijdt 100 km met spoed om ouders naar dochter op Intensive care Arnhem te brengen

Geplaatst op 4 juli 2019, om 22:33 uur

ARNHEM/WASSENAAR – Woensdagavond 3 juli rond 20:45 uur kreeg Agent Gert, werkzaam in Wassenaar (Zuid-Holland) een telefoontje van de politie in Oost-Nederland, met een bijzonder verhaal tot gevolg.

De Arnhemse politie had even daarvoor geassisteerd bij een reanimatie en het slachtoffer was in kritieke toestand opgenomen op de intensive care van het ziekenhuis in Arnhem. De ouders van het slachtoffer kreeg men niet te pakken en aan ons het verzoek om bij de ouders langs te gaan.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Een agent is vervolgens aan de deur gegaan en trof het echtpaar thuis aan. De agent vertelde de mensen het slechte nieuws. En dan ontstaat de uitdaging…. Mevrouw had geen rijbewijs en meneer was door dit nieuws behoorlijk van slag. Het zelf besturen van een auto leek de politie daarom niet verstandig, ondertussen was het bijna half tien in de avond en wat doe je dan als je ziet dat de mensen het even niet meer weten? Ook als vader denkt agent Gert wel te weten wat er op zo’n moment in deze mensen omging……

Wat nu?
Laat ze maar een taxi bellen? Of pak de trein? Nee, geen van de twee was voor ons een optie. Gert heeft de beslissing genomen om het echtpaar, gezien de toestand van hun dochter, zelf naar Arnhem te brengen. Artikel 3 van de politiewet en het motto van de Nationale Politie “Waakzaam en dienstbaar” gaven mijn het handvat.

Spoed
De collega, die op dat moment nog bij de mensen in de woning werd opgebeld en gezegd wat zij gingen doen. Hierop is contact gezocht met het operationeel centrum (de meldkamer) en de situatie uitgelegd. Agent Gert kreeg ook toestemming om gebruik te maken van de optische en geluidssignalen. Met een andere collega naast Gert en de ouders op achterbank zo snel mogelijk de reis naar Arnhem begonnen. En dan….. ter hoogte van Driebergen hoorde Gert dat zijn collega het verzoek kreeg om contact op te nemen met de collega’s in Arnhem…. Gert nam diep adem. Hij hoopte zo dat dat niet het bericht was dat het slachtoffer zou zijn overleden. Ja, want wat doe je dan, zet je de auto stil op een parkeerplaats en vertel je het de ouders daar of rij je door en laat je het brengen van het eventuele slecht nieuws over aan de arts op de IC, aldus agent Gert op Facebook.

Rustig op de weg
Gelukkig hoefde Gert die beslissing niet te nemen, het was even een telefoontje om een afspraak te maken waar elkaar te treffen. Wel bleek dat de toestand van slachtoffer nog steeds zeer zorgwekkend was. Toch nog even wat gas extra gegeven. JA, ik heb te hard gereden en gelukkig was het redelijk rustig op de weg. Maar ik zou het niet hebben kunnen verkroppen als ik met de ouders te laat bij het slachtoffer was aangekomen. Gelukkig dacht mijn collega er net zo over, aldus Gert op de Facebook van de politie Wassenaar.

Voldaan gevoel
De agenten hebben de ouders ook in het ziekenhuis nog begeleid naar de IC afdeling en overgedragen aan de dienstdoende arts.
Hoe het met het slachtoffer verder is gegaan, dat weet agent Gert niet. Wat hij wel weet is dat hij samen met zijn collega de weg terug naar Wassenaar met een voldaan gevoel heeft afgelegd.

Het idee dat wij deze mensen in deze vervelende situatie hebben kunnen helpen is iets waarom ik ook voor dit vak heb gekozen, aldus Gert.

Bron: Politie Wassenaar