Gestolen auto in brand gestoken na ramkraak in Wijchen - GelreNieuws.nl

Gestolen auto in brand gestoken na ramkraak in Wijchen

Geplaatst op 7 augustus 2019, om 11:47 uur

WIJCHEN / NIJMEGEN – Afgelopen nacht is er een ramkraak gepleegd bij een parfumerie aan de Markt in het centrum van Wijchen. De politie is een onderzoek gestart. Volgens de politie bleek er al snel een link te zijn met een uitgebrande auto en een woninginbraak.

Even na 05.00 uur kwam er een melding binnen van een inbraak bij de winkel. Agenten zagen dat de pui van de winkel was geramd, waarschijnlijk met een auto. Als snel spraken de agenten een getuige die een auto had zien wegrijden. Ook had deze getuige gezien dat er twee mensen met buit in de auto waren gestapt.

Autobrand
Terwijl het onderzoek bij de winkel nog bezig was, kwam er een melding van een autobrand bij recreatiegebied Berendonck. Uit sporen blijkt dat het zeer waarschijnlijk de auto is die gebruikt werd bij de ramkraak. Verder blijkt dat deze auto is gestolen bij een inbraak in de wijk Zwanenveld. Het is nog onbekend wanneer die inbraak heeft plaatsgevonden. Later op de ochtend werd er aan de Draaiom in Nijmegen een scooter gevonden die waarschijnlijk ook bij de inbraak is buitgemaakt.

De politie heeft de volgende vragen
– Wie heeft er afgelopen nacht tussen 5.00 uur en 5.30 uur iets opvallends gezien in het centrum van Wijchen, of heeft camerabeelden uit deze omgeving waarop iets opvallends te zien is?
– Heeft iemand de auto vanochtend vroeg gezien in de omgeving van de Berendonck? Of heeft iemand gezien hoe de daders vanaf de Berendonck gevlucht zijn?
– Heeft iemand gezien hoe de scooter aan de Draaiom werd gedumpt?
– Wie heeft er meer informatie over een woninginbraak in de wijk Zwanenveld, ergens in de afgelopen dagen?

Bel voor meer informatie vandaag nog met de politie via 0900-8844. Je kunt ook het tipformulier op politie.nl invullen.

foto’s: Persbureau Heitink

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com