Trajectcontrole Pleijroute gaat pas over maanden echt van start

Geplaatst op 26 augustus 2019, om 15:14 uur

foto: Patrick ApenhorstARNHEM – De vernieuwde Pleijroute in Arnhem heeft inmiddels zijn grootste werkzaamheden achter de rug en automobilisten kunnen weer gebruik van maken van de weg. Ook is er een trajectcontrole ingesteld, maar die staat voorlopig nog niet aan waardoor bestuurders niet bang hoeven te zijn voor boetes, zo meldt een zegsvrouw van het OM.

De trajectcontrole staan nu nog niet aan, zo vertelt Marloes van Kessel van het Parket Centrale Verwerking OM tegenover Omroep Gelderland. ‘We gaan het systeem nu uitproberen’, vertelt ze. ‘Goed kijken of het allemaal werkt. Die testfase zullen we aan de weggebruikers aankondigen.’ Hetzelfde geldt voor de start van de trajectcontrole. ‘We laten automobilisten weten wanneer we beginnen.’

Werkzaamheden
Na vandaag heeft het verkeer geen last meer van de grote werkzaamheden, die zijn na zondagavond afgerond. Wel zullen nog enkele weekenden gebruikt gaan worden voor de laatste werkzaamheden aan de Pleijroute te klaren, zo vertelt de Projectleider van de provincie Gelderland. Wanneer dat exact is, is niet bekend. De grootste en meest ingrijpende werkzaamheden zijn inmiddels achter de rug.

Naar verwachting gaat de echte trajectcontrole op de Pleijroute rond de jaarwisseling pas van start.