Zwaarbewapende agenten bij ‘levensgevaarlijk’ drugslab in Ede - GelreNieuws.nl

Zwaarbewapende agenten bij ‘levensgevaarlijk’ drugslab in Ede

Geplaatst op 6 augustus 2019, om 16:38 uur

EDE – De politie heeft dinsdagmiddag in een bedrijfspand aan de Ottostraat in Ede, een drugslab aangetroffen. Er staan zwaarbewapende agenten met kogelwerende vesten voor het pand. Het ontmantelen gaat nog dagen duren.

Er wordt vandaag onderzoek gedaan naar de omvang en de gevaarzetting, zo laat de woordvoerder weten. Volgens de politie ter plaatse gaat het om een pand van 40 bij 40 meter, waarvan de helft het lab zou zijn. Het pand zou een dubbele wand hebben op de helft, waarachter het grote lab zit. Het gaat dagen duren voordat het helemaal ontmanteld is, zo verwachten ze.

Deskundigen van de Landelijke Faciliteit Ontmantelen (LFO) en brandweer ondersteunen de politie. Er is niemand aangetroffen in het pand.

Veiligheid
Vandaag zal worden geïnventariseerd met assistentie van de dienst LFO met wat voor stoffen we te maken hebben. De ontmanteling en de vernietiging van het lab zal zo spoedig plaatsvinden in verband met de gevaren voor de veiligheid van politiemensen en het milieu.

Vast staat dat de productie van synthetische drugs levensgevaarlijk is. De kans op brand, ontploffing, water- en stankoverlast is zeer groot. In verband met het onderzoek zijn/worden sporen veiliggesteld en spullen in beslag genomen. Politie zet het onderzoek voort.

Een buurman van het pand waar het drugslab zit, zegt dat het om een groot drugslab zou gaan. Echter wil de politiewoordvoerder wil dat niet bevestigen.

foto’s: Jean-Marc Regelink / Persbureau Heitink