Politieagenten schieten op auto na heftige achtervolging door Gelderland

Geplaatst op 5 augustus 2019, om 22:57 uur

ARNHEM – De politie heeft maandagavond met ruim 15 auto’s een verdachte auto achtervolgt. De snelheid liep op richting de 200 km per uur. De politie heeft bij deze achtervolging ook op de vluchtauto geschoten.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

In Dinslaken in Duitsland werd bij een controle een vuurwapen aangetroffen. Hierbij sloeg de automobilist op de vlucht en werd de achtervolging ingezet over de A3 die bij de grens overgaat in de A12.

200 km per uur
Omstreeks 21.20 uur namen politiewagens en het arrestatieteam positie in bij het Velperbroek. Meerdere wagens van het arrestatieteam namen positie in en trokken beschermende kleding aan. Omstreeks 21.30 uur passeerde de vluchtende auto met hoge snelheid het Velperbroek. De auto werd gevolgd door ruim 15 politieauto’s inclusief het arrestatieteam met een aantal auto’s.

De vluchtwagen kwam vanuit Duitsland en reed over de A12, de A30 en de A1, waarbij snelheden tegen de 200 km per uur gehaald werden. Een journalist van GelreNieuws reed op Velperbroek en de A12 en was getuige van de achtervolging. Op de Gooischeweg bij Duivendrecht is de vluchtauto tot stilstand gebracht, nadat de politie twee keer op de banden geschoten had.

De verdachte is overmeesterd en zal aan Duitsland worden uitgeleverd.

foto: stockfoto