Brandweer Huissen blust brand en stuit op ongeval - GelreNieuws.nl

Brandweer Huissen blust brand en stuit op ongeval

Geplaatst op 20 september 2019, om 23:57 uur

HUISSEN – Op de Polseweg in Huissen heeft vrijdagavond op een bouwterrein brand gewoed.

Kermisgangers ontdekten de brand omstreeks 22.20 uur, waarna de brandweer werd gealarmeerd. De brandweer van Huissen kwam ter plaatse en had de brand snel geblust. Het ging om een frame, vermoedelijk van aluminium wat op een bouwterrein in brand stond. Hoogst waarschijnlijk is deze aangestoken.  Het bouwterrein is omringd met bouwhekken.

Op de terugweg naar de kazerne stuitte ze op een ongeval op de Stadswal. Een meisje lag tegen een varkensrug tussen het fietspad en de doorgaande weg. Het slachtoffer was samen met een vriendin aan het fietsen, waarbij ze vermoedelijk met de sturen tegen elkaar zijn gekomen. Hierna kwam het slachtoffer ongelukkig ten val met haar fiets tegen een varkensrug aan.

De brandweer heeft eerste hulp verleend, ze zorgden voor onder andere warme dekens. Twee politie wagens waren snel ter plaatse en hebben het verkeer geregeld. De brandweer heeft de zorg  uiteindelijk overgedragen aan het ambulancepersoneel. Ze hebben haar meegenomen per ambulance naar het ziekenhuis.

Foto’s: Dylan Jünemann/Persbureau Heitink