Container met onbekende inhoud rookt: brandweer schaalt op

Geplaatst op 20 september 2019, om 14:37 uur

EDE – Een container op een industrieterrein aan de Maxwellstraat in Ede staat momenteel te roken en er hangt een rare lucht. De brandweer heeft opgeschaald.

De brandweer werd rond 13:30 uur gealarmeerd en heeft 20 minuten later opgeschaald naar middelongeval. De container rookt en hangt rare lucht. De brandweer bleef enige tijd op afstand en trok beschermende pakken aan omdat ze niet weten welke stof er bij betrokken is. Inmiddels zijn zij bij de container metingen aan het uitvoeren. De brandweer wacht ook op een reactie van het bedrijf Insituform om een reactie te geven over de inhoud.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Bedrijf
Insituform is een onderneming in rioolrenovatie uit Zoetermeer. Een woordvoerder van de brandweer Gelderland-Midden laat tegenover Omroep Gelderland weten dat er contact is geweest met het bedrijf. ‘We wachten nu op antwoord wat er in de container zit en of de dampen die vrijkomen schadelijk zijn’, zegt laat de woordvoerder weten.

De dampen die vrijkomen geven een doordringende lucht af. Het is echter windstil in de Maxwellstraat, waardoor de lucht zich niet ver verspreidt. De Maxwellstraat aan vanuit alle kanten afgesloten.