Zeven gewonden na ongeval met kermisattractie in Wijchen

Geplaatst op 17 september 2019, om 11:17 uur

WIJCHEN – Bij een ongeval op de kermis in Wijchen zijn gisteravond twee mensen gewond naar het ziekenhuis gebracht. Vijf anderen raakten lichtgewond, zo maakte de politie bekend.

Het gaat om een man van 38 jaar uit Wijchen en zijn zoontje. Tijdens de kermis gebeurde er een ongeval met een attractie, waardoor de man onder de attractie terecht kwam. De hulpdiensten rukten meteen uit.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Zwaargewond
De ambulancedienst en traumahelikopter kwamen ter plaatse om hulp te verlenen aan de slachtoffers. Meerdere omstanders waren toen al begonnen met de eerste hulp. De man raakte zwaargewond en ook het kind is naar het ziekenhuis gebracht voor zijn verwondingen. De andere slachtoffers hoefden niet opgenomen te worden, zij raakten lichtgewond bij het ongeval.

Na de eerste hulpverlening is de politie gestart met het onderzoek. Sporen werden veiliggesteld, getuigen werden gehoord en er werden overzichtsfoto’s gemaakt met een drone. Het verdere onderzoek wordt gedaan door de Nederlandse Voedsel- en Waren Autoriteit (NVWA).

foto: Persbureau Heitink