Bijna 400 boetes bij verkeerscontroles, ook vuurwapen aangetroffen

Geplaatst op 31 oktober 2019, om 10:11 uur

DOETINCHEM – Bij een verkeerscontrole in Doetinchem is woensdagavond een vuurwapen aangetroffen, zo meldt de politie. Het wapen lag voor de ingang van de Praxis op de grond. Daarnaast zijn er bijna 400 boetes uitgedeeld.

tekst gaat verder onder advertentie

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

De verkeerscontrole vond als eerste plaats op de Roerstraat en later op het parkeerterrein van Woonboulevard Doetinchem-Oost aan de Havenstraat. Tijdens deze verkeerscontrole werd er nabij de controlelocatie een vuurwapen aangetroffen op de grond bij de ingang van de Praxis. De politie heeft het vuurwapen veiliggesteld en dit zal nader onderzocht worden.

Naast deze vondst werd er tijdens op de controlelocatie in totaal 33 boetes uitgedeeld voor onder andere de snelheid, door rood rijden, niet dragen van de autogordel, mobiele telefoon vasthouden, onverzekerd rijden, zonder rijbewijs rijden en gladde banden waarvan het metalen karkas van de band zichtbaar was.

353 boetes
Tevens heeft de politie op de Havenstraat een radarvoertuig neergezet die in totaal 353 snelheidsovertredingen heeft geconstateerd. De hoogste gemeten snelheid betrof 104 kilometer per uur daar waar 50 was toegestaan. Deze bestuurder is het rijbewijs kwijt.

In totaal zijn er exact 386 boetes uitgedeeld. Iedere overtreder krijgt een proces verbaal thuis gestuurd.