“Brand” in garage Gendt trekt veel bekijks

Geplaatst op 9 november 2019, om 19:12 uur

GENDT – Zaterdagavond is de brandweer van Gendt met spoed uitgerukt voor een brandmelding in garage aan een woning in de Gildestraat te Gendt. De buren belden de brandweer.

Brandlucht
Omstreeks 18:00 uur kwam de melding binnen bij de meldkamer. De buren hadden een sterke brandlucht geroken in hun eigen garage, kort erna bleek de geur uit de garage van de buren te komen. Hier werd ook rook waargenomen waarop direct de brandweer is gealarmeerd.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Potje
De brandweer alsmede de politie kwamen met spoed ter plaatse. De brandweer ging met ademlucht en een brandslang de garage in. Vlak erna kwamen ze terug met een bloempotje, hierin was een smeulbrandje ontstaan. De brandweer heeft het potje buiten gezet en afgeblust.

Bekijks
Doordat de brandweer met zwaailicht en sirene door de Gildestraat reed en achterin de Gildestraat moest zijn, waren veel mensen benieuwd geworden wat er aan de hand was. Ongeveer 40 mensen stonden al snel te kijken bij de inzet van de brandweer.

Oorzaak
Vermoedelijk is een niet goed gedoofde sigaret de oorzaak, aldus de brandweer. De politie ging hierop retour en nadat de brandweer de garage geventileerd heeft, vanwege de toch wel hinderlijke brand/schroeilucht, zijn ook zij retour kazerne gegaan.

Foto’s: Dylan Jünemann/Persbureau Heitink