Ron en Sophia uit Tiel redden persoon uit gracht: “Dankzij ons heeft hij het gered” - GelreNieuws.nl

Ron en Sophia uit Tiel redden persoon uit gracht: “Dankzij ons heeft hij het gered”

Geplaatst op 10 november 2019, om 10:11 uur

TIEL – Zondagochtend om ongeveer 06:10 uur kwam de melding dat er een persoon te water was geraakt in de stadsgracht in Tiel. Twee bewoners van één van de omliggende woningen hoorden heel hard hulp-geroep en bedachten zich geen moment. Dankzij hen heeft het slachtoffer het onfortuinlijke ongeval overleefd.

De twee bewoners, die aan de Sint Walburgbuitensingel wonen, hoorden vanuit hun slaapkamer heel hard “help” roepen en bedachten zich geen moment. Ze spoedden zich naar buiten en troffen een man aan die in het ijskoude water lag. Hij hield zich vast aan de kant, maar kon zich niet op de omhoogtrekken en riep dat hij niet kon zwemmen. Men z’n tweeën werd de man uit het water gehaald en 112 gebeld.

Onder de douche
De politie, die snel ter plaatse was, wikkelde de man in een isolatiedeken en vervolgens werd hij bij de bewoners onder de douche gezet. De persoon was flink onderkoeld en is overgebracht met de ambulance naar het ziekenhuis. Volgens de redders, Sophia en Ron van den Broek, is de man in het water gegleden aan het Kastanjelaantje en heeft spartelend de overkant weten te bereiken. “Hier was het erg diep, omdat de gracht ook pas is uitgebaggerd en daardoor had hij geen kracht om zich aan de stenen wal omhoog te trekken.”

Sophia en Ron vertelden: “We zijn zo blij dat we direct hebben gereageerd op de hulpgeroep, want deze persoon had zichzelf nooit meer kunnen redden”

foto’s: Marco van Deik / Persbureau Heitink

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com