Artikel

‘Idioot weggedrag en te hoge snelheid oorzaak ongevallen in Willemstunnel’

Geplaatst op 29 november 2019 13:42 | Laatst bijgewerkt op 26 augustus 2020 20:29

ARNHEM – De afgelopen vijf jaar hebben er meer dan 25 ongevallen plaatsgevonden in de Willemstunnel in Arnhem. Dit jaar waren het er al zes. Volgens de wethouder Mobiliteit Roeland van der Zee komt dat deels door ‘idioot weggedrag en te hard rijden’, zo schrijft Omroep Gelderland.

‘Het gaat om een tweebaans weg, maar de ongelukken gebeuren meestal op rustige momenten’, zo verklaarde de wethouder op het NPO Radio 1 Journaal. ‘Automobilisten denken dan dat ze de twee banen tot hun beschikking hebben en geven dan flink gas, waarna ze verrast worden door de situatie in de tunnel.’ Gisteravond was het laatste ongeval, toen lag er weer een auto op de kop.

Ook de inrichting van de weg
Volgens de wethouder heeft de inrichting van de weg er ook mee te maken. Want de weg loopt naar beneden en dan direct in een scherpe bocht. Dat in combinatie met dat er vaak veel te hard gereden wordt en de wand wordt geraakt, dan belandt de auto op de kant of op het dak.

Oplossing is lastig
De wethouder vind het heel vervelend dat er zo veel ongelukken op die locatie gebeuren. Echter, zo verklaarde hij, zijn de mogelijkheden om er iets aan te doen erg beperkt, omdat je ook met een tunnel te maken hebt. Hij hoopt dat gewenning aan de wegsituatie helpt. ‘We blijven wel nadenken over eventuele mogelijkheden om de veiligheid te verbeteren.’ Aldus de wethouder.

Ook rechte in plaats van schuine wanden hadden volgens de wethouder niet geholpen. ‘Dan was de schade misschien nog wel groter geweest.’

foto: Jean-Marc Regelink / Persbureau Heitink

Voor het laatste nieuws uit de regio volg je ons op Facebook en Instagram