Tieners bijna twee uur vast gezeten in lift van station Lent

Geplaatst op 30 december 2019, om 23:18 uur

LENT – Drie tieners hebben maandagavond bijna 2 uur vast in een lift bij Station Lent gezeten. De brandweer heeft een eerste bevrijdingsactie getracht.

Rond 22.20 uur kwam de melding binnen. Twee jongemannen en en jonge vrouw, van tienerleeftijd, sloegen alarm nadat ze vast kwamen te zitten. De brandweer kwam met gepaste spoed ter plaatse en heeft op diverse manieren de lift proberen te openen. Ze hebben een kast opengebroken op bij de bediening te komen. Echter lukte het de brandweer niet om de lift naar boven of beneden te krijgen.

De tieners zaten sinds 22:00 uur vast aldus de hulpdiensten. Nadat een monteur van de lift ter plaatse kwam, heeft hij getracht de lift naar boven of beneden te krijgen. Dit lukte in eerste instantie ook niet, De brandweer ging het redgereedschap klaar leggen bij de lift. Na ruim 1,5 uur moesten de jongeren op het teken van de monteur springen. Hierdoor kwam de lift weer iets in beweging. Door het contragewicht ging de lift omhoog. Omdat de jongeren lichter waren dan het contragewicht. Na bijna 2 uur waren de jongeren weer bevrijd. Zij mankeerde allen niks.

Foto: Dylan Junemann & Bryan Derks/ Persbureau Heitink