Vertrek van Dreamfields na 2020 dreigt - GelreNieuws        

Vertrek van Dreamfields na 2020 dreigt

Geplaatst op 17 januari 2020, om 12:13 uur

foto: Gemeente ZevenaarZEVENAAR/ LATHUM – Het populaire festival Dreamfields dreigt ermee in de toekomst te stoppen in Lathum. De reden daarvoor is de gemeente Zevenaar die belastingheffing heeft ingevoerd voor zulke festivals om de gemeentekas te spekken. Wel zal de 10e editie dit jaar gewoon door gaan.

Dat meldt De Gelderlander. Het is al wel zeker dat de nieuwe editie van Dreampop er niet meer komt. Vermoedelijk gaat ook Dreamfields in de toekomst niet meer door, als de gemeente bij hun standpunt blijft. Wel laat de organisatie vrijdag aan het eind van de middag desgevraagd weten dat ze er vertrouwen in hebben dat het goed gaat komen.

David Brons, eigenaar van Matrixx waar Dreamfields een onderdeel van is, geeft aan dat het zou betekenen dat de prijs voor een ticket fors omhoog gaat. Hij wilt enkel met maximaal 25 eurocent per ticket verhogen: ,,Alleen met dit bedrag of lager betaalt Matrixx extra belasting en zitten we de komende vijf jaar nog op het Rhederlaag.”, aldus Brons tegenover De Gelderlander.

In de raadsvergadering van 29 januari beslist de gemeenteraad hier over. Mochten ze er niet mee akkoord gaan, kan dat het einde van het festival betekenen op Rhederlaag. De belastingheffing is in de gemeente in het leven geroepen voor deze twee festivals, omdat ze te kampen hebben met een tekort van 7,7 miljoen euro in de kas.