Woonboot gezonken, bewoners op tijd van boord

Geplaatst op 16 januari 2020, om 22:02 uur

NIJMEGEN – Donderdagavond is een woonboot aan de Oostkanaaldijk gezonken. De boot zonk tot de bodem van het kanaal. Niemand raakte gewond.

De bewoners van de woonboot, die aldus de hulpverlening gehuurd zaten, voelde de boot ineens iets schever gaan liggen. Toen zij gingen kijken bleek aan de achterzijde van de woonboot water de boot in te stromen, omstreeks 21:30 uur. Hierop is direct de brandweer gebeld.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

De bewoners konden snel genoeg met nog enkele spullen de woonboot verlaten, ze hielde er alleen natte voeten aan over aldus de officier van dienst van de brandweer. De brandweer kwam met meerdere voertuigen ter plaatse en de brandweerboot. Ook Rijkswaterstaat kwam met een voertuig en een boot ter plaatse.

De brandweer heeft direct pompen geplaatst er getracht de woonboot te redden. Echter stroomde het water te snel naar binnen waardoor de brandweer de pompen moest verwijderen om het materiaal te redden. Het water stroomde te hard voor de capaciteit van de pompen. Even later bereikte de woonboot de grond. Aan de zijkant van het kanaal is het enkele meters diep, waardoor een deel van de woonboot boven water bleef. Hoe het gat heeft kunnen ontstaan is nog niet bekend.

De brandweer is retour na de kazerne gegaan. Rijkswaterstaat neemt het incident over en gaat overleggen met de verzekeraar en de eigenaar wat er verder moet/kan gebeuren. De bewoners hebben elders onderdak gevonden.

Foto’s: Dylan Jünemann