VIDEO: Dit is de overvaller van de juwelier in Arnhem - GelreNieuws.nl

VIDEO: Dit is de overvaller van de juwelier in Arnhem

Geplaatst op 14 januari 2020, om 21:07 uur

ARNHEM – Juwelier en bruidsmodezaak ‘Istanbul Center’ in Arnhem werd dinsdagmiddag 7 januari overvallen door een gewapende man. De 40-jarige eigenares werd door haar belager vastgebonden met tiewraps, maar kon zich gelukkig loswrikken.

Dankzij bewakingsbeelden en oplettende getuigen, is er een duidelijk signalement van de dader en zijn vermoedelijke vluchtauto. Volgens het slachtoffer had de man een Aziatisch uiterlijk en sprak hij Engels, maar verstond hij wel Nederlands.

Steenstraat
De overvaller stapte rond 13.00 uur de winkel aan de Steenstraat binnen. Hij was zogenaamd op zoek naar een cadeau voor zijn aanstaande vrouw. Net buiten het zicht van de camera’s trok hij een wapen en bond hij de eigenares vast.

Demo-sieraden
Op de beelden is te zien hoe hij vervolgens een greep deed in de vitrines met sieraden. Het slachtoffer wist zich in de tussentijd los te wrikken en rende naar buiten voor hulp.
Ondanks dat getuigen nog probeerden de man binnen te houden, wist hij uiteindelijk te ontkomen. Zijn buit bestond met name uit demo-modellen.

Oranje Volkswagen Polo
Oplettende getuigen hebben de overvaller in een opvallende, oranje Volkswagen Polo zien stappen die werd bestuurd door een andere man. De auto is via de Spijkerstraat verdwenen.
Het ging om een sportmodel met verlaagde bumpers, geblindeerde ruiten en bijzondere velgen. De Polo had een Nederlands kenteken met drie letters in het midden.

Geef uw informatie door
Herkent u de dader of de opvallende vluchtauto? Neem contact op met de politie en help het onderzoek verder. Dat kan via 0800-6070 of anoniem via 0800-7000.