Vier tieners met mes in “pittoresk dorp” op de vlucht - GelreNieuws.nl

Vier tieners met mes in “pittoresk dorp” op de vlucht

Geplaatst op 22 februari 2020, om 20:34 uur

HAALDEREN – Een alerte getuige heeft in de nacht van vrijdag 21 februari op zaterdag 22 februari een viertal jongens door de straten van Haalderen zien struinen. Bij het zien van de melder zette het viertal het op een rennen.

Naar aanleiding van de lek gestoken banden in de afgelopen weken, bedacht de melder zich geen moment en belde hij de politie om een onderzoek in te stellen. De politie heeft een uur door de straten van Haalderen gewandeld en gereden, dit wierp zijn vruchten af. In het “pittoreske dorp” zoals de politie het op Facebook omschrijft, werd op de Pater Rikkenstraat het viertal staande gehouden en zijn ze gecontroleerd.

De jongens waren in de leeftijd van 16 tot 18 jaar en kwamen niet uit Haalderen noch uit Lingewaard. Op de vraag waarom de heren nachts door Haalderen aan het rennen waren, kregen de politie wel een heel plausibel antwoord, NOT(!) “We waren aan het voetballen, meneer.” Ach, natuurlijk jongens! Waarom ook niet! Het was tenslotte pas 01:45 uur, 5 graden boven 0 met windstoten van windkracht 4. Bovendien kun je zonder voetbal ook prima een potje voetballen, nietwaar?……

IJverig als de politie was, gingen zij op zoek naar die voetbal, maar tevergeefs. In de zoektocht kwamen we echter wel een strafbaar gesteld mes tegen. Lekke banden in de nachtelijke uren? Een groepje opgeschoten jeugd in het bezit van een mes? 1 + 1 = ? Helaas werkt dat in de wet niet helemaal zo, maar de politie hoopt dat nader onderzoek de optelsom compleet zal maken. Hiervoor hebben zij uw hulp nodig. Bent u bijvoorbeeld getuige geweest of bent u in het bezit van camerabeelden waar de jongens op te zien zijn? Laat het de politie dan weten. Zij willen deze zaken graag oplossen en de vernielingen een halt toeroepen!

©Politie Lingewaard

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com