Auto opengescheurd bij ernstig ongeval A73 - GelreNieuws.nl

Auto opengescheurd bij ernstig ongeval A73

Geplaatst op 28 maart 2020, om 04:46 uur

BEUNINGEN – Op de A73 bij Beuningen heeft vrijdag aan het einde van de avond een ernstig ongeval plaatsgevonden, waarbij de auto is open opengescheurd. De bestuurder raakte daarbij levensgevaarlijk gewond.

ZIE OOK: Bestuurder (17) overleden na ernstige crash op A73

Het ongeluk gebeurde even na 23.00 uur in de richting van knooppunt Ewijk. De automobilist klapte door onbekende oorzaak achterop de vrachtwagentrailer en kwam 150 meter verderop tot stilstand. De auto is daarbij opengescheurd. Ook lagen er over 100 meter lengte brokstukken over de weg. Hulpdiensten rukte massaal uit, waaronder een traumahelikopter om de slachtoffers te helpen. De bijrijder kon met behulp van getuigen het voertuig verlaten. De bestuurder heeft ruim 50 minuten bekneld gezeten. De brandweer kon hem uiteindelijk bevrijden, waarna hij per ambulance met spoed naar het Radboudumc in Nijmegen gebracht. Hij verkeert in kritieke toestand. Ook de bijrijder raakte gewond en is voor verdere behandeling naar het ziekenhuis. De vrachtwagenchauffeur kwam met de schrik vrij.

De snelweg was vanwege het ongeval urenlang dicht. Na de hulpverlening heeft de ongevallendienst van de politie ter plekke onderzoek gedaan. Daarna moest de rijbaan schoongemaakt worden.

Foto’s en video: Roland Heitink/Persbureau Heitink

 

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com