Bestuurder (17) overleden na ernstige crash op A73 - GelreNieuws.nl

Bestuurder (17) overleden na ernstige crash op A73

Geplaatst op 28 maart 2020, om 11:36 uur

BEUNINGEN – Een 17-jarige mannelijke bestuurder van het ernstige ongeval vrijdagavond laat is overleden. Dat meldt de politiewoordvoerder. De bijrijder, een man van 20 jaar oud uit Druten, raakte gewond en is naar het ziekenhuis gebracht.

ZIE OOK: Auto opengescheurd bij ernstig ongeval A73

Het ongeluk gebeurde even na 23.00 uur in de richting van knooppunt Ewijk. De automobilist klapte door onbekende oorzaak achterop de vrachtwagentrailer en kwam 150 meter verderop tot stilstand. De auto is daarbij opengescheurd. Ook lagen er over 100 meter lengte brokstukken over de weg. Hulpdiensten rukte massaal uit, waaronder een traumahelikopter om de slachtoffers te helpen. De bijrijder kon met behulp van getuigen het voertuig verlaten. De bestuurder heeft ruim 50 minuten bekneld gezeten waarna de brandweer hem uiteindelijk kon bevrijden. De jongeman is vervolgens per ambulance met spoed naar het Radboudumc in Nijmegen gebracht, waar hij is overleden.

Rijbewijs
Of de bestuurder van dit ongeval in het bezit was van een rijbewijs, is op dit moment nog niet bekend. Zo laat de politiewoordvoerster weten. “Je kunt tegenwoordig al op 17-jarige leeftijd een rijbewijs halen en rijden onder bepaalde voorwaarden”, aldus de politiewoordvoerster. Die voorwaarden zijn dat de bijrijder onder andere 5 jaar in het bezig moet zijn van een rijbewijs en minimaal 27 jaar oud moet zijn, zo meldt de website van het RDW.

De snelweg was vanwege het ongeval urenlang dicht. Na de hulpverlening heeft de ongevallendienst van de politie ter plekke onderzoek gedaan.

foto’s en video: Roland Heitink / Persbureau Heitink

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com