Coronavirus ontdekt bij vrijwilliger van zorgcentrum - GelreNieuws.nl

Coronavirus ontdekt bij vrijwilliger van zorgcentrum

Geplaatst op 5 maart 2020, om 19:18 uur

HENGELO – Bij een vrouw uit het Achterhoekse Hengelo, in de gemeente Bronckhorst, is het coronavirus vastgesteld. Dat gebeurde na een vakantie in Italië. Vandaag werd er ook al bekend dat er een man uit Culemborg besmet is geraakt nadat hij in Italië is geweest.

De vrouw is een vrijwilligster van zorginstelling Markenheem. Ze zal daar voorlopig niet meer inzetbaar zijn. Een woordvoerster van de instelling legt uit aan Omroep Gelderland dat de vrouw na thuiskomst klachten had en zich heeft gemeld bij de huisarts. De vrouw is na haar vakantie niet in contact geweest met medewerkers of cliënten van de instelling. ‘Er zijn natuurlijk wel vragen, maar er is geen paniek of angst onder de bewoners of medewerkers. De Hengelose blijft voorlopig thuis in quarantaine en we hopen dat ze snel beter wordt’, zegt de woordvoerster tegen de provinciale omroep.

In totaal zijn er al 82 besmettingen in Nederland, waarvan 3 in Gelderland. Microbioloog Marc Bonten van het UMC Utrecht vreest dat de ’geest uit de fles is’. „Dit is feitelijk een verdubbeling. Ik ben verder nog niet geïnformeerd, maar het lijkt erop dat we in de overgangsfase zitten van alleen besmettingen in ons land door import uit het buitenland naar mensen die elkaar nu besmetten. Dan krijg je een heel andere dynamiek in de cijfers.”, aldus Bonten tegenover De Telegraaf.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com