RIVM: ‘Ruim 1100 corona patiënten in Nederland, GGD: ‘6000 besmettingen’ - GelreNieuws.nl

RIVM: ‘Ruim 1100 corona patiënten in Nederland, GGD: ‘6000 besmettingen’

Geplaatst op 15 maart 2020, om 14:00 uur

NEDERLAND – De GGD gaat ervan uit dat er in Nederland zo’n 6000 mensen zijn besmet met het coronavirus. Dat stelde woordvoerder Sjaak de Gouw in NOS Met het Oog op Morgen. Het aantal bevestigde testen ligt momenteel op 1135.

De Gouw, directeur van GGD Hollands Midden, baseert de schatting op het aantal positieve testen die er tot zaterdag waren. Dit waren er toen namelijk 959 personen. “Dit virus kent ongeveer dezelfde verdeling als de griep, dus als er 959 mensen in het bovenste stuk van die piramide zitten, dan betekent het dat de piramide zo’n 6000 mensen is.”

Bevestigde cijfers
Zaterdag stonden de cijfers nog op 959 mensen die besmet zijn geraakt. Vandaag, zondag, zijn er in totaal meer dan 1100 bevestigde besmettingen, aldus het RIVM. Dat het cijfer van de De Gouw veel hoger is dan dat van het RIVM, komt doordat sinds donderdag mensen met milde klachten niet meer worden getest.

Overlijden
In totaal zijn sinds zaterdag 8 patiënten overleden in de leeftijd van 59 tot 94 jaar oud. De meesten zijn ouder dan 70 jaar en hadden onderliggend lijden, aldus het RIVM. In totaal zijn er nu 20 mensen gestorven aan de ziekte en 162 mensen opgenomen (geweest) in een ziekenhuis.

De Gouw ziet geen reden voor paniek. “Het beeld is dat het virus vrij rondwaart, maar eigenlijk is het zeer beperkt. Als je het vergelijkt met Italië dan zie je heel andere aantallen.”

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com