Scholen, kinderopvang en horeca per direct gesloten in strijd tegen coronavirus - GelreNieuws.nl

Scholen, kinderopvang en horeca per direct gesloten in strijd tegen coronavirus

Geplaatst op 15 maart 2020, om 16:38 uur

NEDERLAND – Alle scholen, kinderopvangcentra en horeca sluiten vanaf 18.00 uur tot 6 april hun deuren tegen de strijd met het coronavirus.

Op het ministerie van Volksgezondheid overlegde het kabinet afgelopen middag met de Federatie Medisch Specialisten, organisaties van ziekenhuizen, het RIVM en organisaties in het onderwijs. Daaruit is besloten om alle scholen vanaf maandag alsnog te sluiten. Eerder deze week werden al kinderen thuisgehouden omdat ze ziekteverschijnselen toonden of omdat ouders het niet vertrouwden.

Zelf thuisgehouden
Enkele scholen besloten zaterdag al, waaronder het Aventus en de Graafschap College, om hun locaties dicht te houden vanaf maandag. Om een landelijke eenheid in het beleid te trekken is daar zondagmiddag een besluit in gevallen.

Horeca
Cafés en restaurants moeten dicht om verspreiding van het virus tegen te gaan, net als sportkantines. Dit weekend bleek dat veel mensen weinig boodschap hadden aan de adviezen om een beetje uit elkaars buurt te blijven; in veel steden zaten horecagelegenheden en terrassen vol.

Voor kinderen van ouders die in vitale beroepen werken, zoals in de zorg of bij de hulpdiensten, wordt opvang geregeld, zodat ze aan het werk kunnen blijven. Dat bevestigen Haagse bronnen.

Meer details volgen om 17:30 uur op een persconferentie.

foto boven: Roland Heitink / Persbureau Heitink

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com