Achtervolging na mogelijke ontvoering geëindigd in ongeluk op A50 Renkum - GelreNieuws.nl

Achtervolging na mogelijke ontvoering geëindigd in ongeluk op A50 Renkum

Geplaatst op 19 april 2020, om 19:32 uur

RENKUM – Een achtervolging is zondagavond op de A50 bij Renkum geëindigd in een ongeval. De snelweg in de richting van Arnhem is daardoor dicht. De reden was een mogelijke achtervolging, zo liet de politiewoordvoerder weten.

Het ongeluk gebeurde rond 18.30 uur ter hoogte van de afslag Renkum. Even daarvoor kreeg de politie rond 18.00 uur een melding van een geel busje dat onder verdachte omstandigheden in Oosterbeek reed. ‘Tien minuten later kregen we een tweede telefoontje die ons bevestigde dat er mogelijk sprake was van een vrijheidsbeneming’, aldus de zegsman. Agenten hadden het busje toen al in het vizier. De bestuurder had door dat hij werd gevolgd en probeerde tegen de richting in op de A50 te ontsnappen, vermoedelijk reed hij spookrijdend de afrit op. e politie zoekt nog uit of er daadwerkelijk sprake was van een ontvoering, maar spreekt van ‘een serieuze zaak’, zo laat Omroep Gelderland weten.

De recherche van de politie doet ter plekke onderzoek. Volgens de ANWB blijft de weg tot zeker 21.00 uur dicht. Het verkeer richting Arnhem wordt over de af- en oprit geleid. Ook is er een omleiding ingesteld over de A15 en A325 voor weggebruikers richting Apeldoorn.

foto’s: Persbureau Heitink