Brandweer rukt massaal uit voor natuurbrand in Ede

Geplaatst op 20 april 2020, om 22:40 uur

EDE – De brandweer is maandagavond massaal uitgerukt voor een bosbrand in Ede. Bij de kruising Doesburger Molenweg met de Kernhemseweg.

Omstreeks 22:00 uur werd de brandweer massaal opgeroepen. In het bos langs bovenstaande locatie, ongeveer 15 meter van de weg woedde een brand. Omdat er vandaag al zeer grote natuurbranden zijn geweest werd er direct meerdere brandweerwagens gestuurd.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Lastige situatie
De brandweer had de brand snel geblust. Door de harde wind laaide de brand al snel weer op. De brandweer is nog steeds ter plaatse. De oorzaak is nog onbekend. Omdat het van de weg af ligt, wordt brandstichting als een van de mogelijkheden gehouden.

Grote natuurbranden
In Brabant, Limburg en Overijssel zijn op maandag al grote natuurbranden geweest. Mede hierdoor is er direct opgeschaald naar “grote brand” waardoor de brandweer met veel voertuigen ter plaatsen ging. Vlakbij Roermond bij Nationaal Park de Meinweg in Herkenbosch, is maandagmiddag een zeer grote brand uitgebroken in een bos- en heidegebied. De brandweer sloeg groot alarm en bestreed de vuurzee met groot materieel. Ook in natuurgebied Mariapeel bij Deurne, Noord-Brabant, woedde een natuurbrand.

foto: Persbureau Heitink