Explosief bij pinautomaat Westervoort verwijderd: omgeving vrijgegeven

Geplaatst op 17 april 2020, om 06:49 uur

WESTERVOORT – Op een pinautomaat van de SNS-bank in Westervoort heeft vrijdag vroeg in de ochtend een poging plofkraak plaatsgevonden. Het explosief zat nog lange tijd in de automaat, maar is inmiddels verwijderd. Meerdere woningen en een supermarkt waren lange tijd ontruimd.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Hulpdiensten werden rond 6.00 uur gealarmeerd. De gehele omgeving was ruim afgezet. Binnen een straal van 150 meter rondom de geldautomaat, moest alles ontruimd worden. Dit hield in dat onder andere de Jumbo ontruimd was, evenals meerdere woningen. De omwonenden werden opgevangen bij familie of, als dat niet mogelijk was, in het gemeentehuis van Westervoort. Inmiddels mogen de bewoners weer naar hun woningen.

IJzeren voorwerp met draden
Een ijzeren voorwerp met veel draden stak uit de geldautomaat. Aan die staaf zat een zwart pakje met mogelijke explosieven. De omgeving blijft ruim afgezet zolang de medewerkers van de EOD nog bezig zijn met het onderzoek. Wie verantwoordelijk is voor de mogelijke poging tot plofkraak is niet duidelijk.

De Explosieven Opruimingsdienst heeft onderzoek verricht naar de vermoedelijke explosieven. Ze zijn inmiddels verwijderd en zullen op een andere locatie onschadelijk gemaakt worden.

foto’s: Roland Heitink / Persbureau Heitink