Fikse schuurbrand zorgt voor veel rook in Lent

Geplaatst op 25 april 2020, om 02:45 uur

LENT – In de nacht van vrijdag op zaterdag is de brandweer van Nijmegen-Noord(Lent) uitgerukt voor een brand in een schuur achter een woning aan de Avilastraat.

Omstreeks 00:20 uur kwam de melding binnen bij de brandweer. De brandweer was snel ter plaatse. Daar bleek een schuur aan een kant volledig in de brand te staan.

Houtkachel
Een houtkachel die tegen het houten schuurtje was aangebouwd is de oorzaak van de brand. De bewoner, die er pas enkele maanden woont, heeft de houtkachel aangestoken. Hiervan werd verwacht dat dit hiervoor gemaakt was. Echter straalde de houtkachel teveel warmte af naar de schuur, waardoor deze is gaan branden.

Ambulance
Een ambulance werd opgeroepen omdat de bewoner met enkele andere personen in de achtertuin zat. Deze zijn gecontroleerd op rook inhalatie, na controle van de ambulancedienst konden zij naar huis.

Motoren
De schuren achter de woningen aan de Avilastraat zijn per 2 huizen gemaakt. Deze staan aan elkaar.
Bij de buren stonden 2 motoren, waarvan 1 nieuw is. De brandweer heeft met behulp van de buren de motoren in de brandgang weten te plaatsen. Deze liepen hierdoor geen schade op.

De brandweer heeft de schuur geblust. Hierbij hebben ze enkele sloopwerkzaamheden moeten uitvoeren. Ook hebben ze met een ladder van boven geblust. Vervolgens heeft de brandweer geventileerd.

Foto’s: Dylan Jünemann/Persbureau Heitink