RIVM: 122 coronadoden en 210 ziekenhuisopnames

Geplaatst op 14 april 2020, om 14:18 uur

NEDERLAND – Er zijn 210 nieuwe coronapatiënten opgenomen in het ziekenhuis, meldt het RIVM. Dat zijn meer nieuwe patiënten dan gisteren gemeld: toen ging het om 147 nieuwe patiënten. Het totaal aantal coronapatiënten dat in het ziekenhuis is opgenomen (geweest) is 8939.

Het dodental als gevolg van het coronavirus is gestegen met 122, meldt het RIVM. Dat zijn er meer dan gisteren, toen er 86 doden gemeld werden. De patiënten zijn niet allemaal in het afgelopen etmaal overleden, er zit een vertraging tussen de dag van overlijden en de dag dat het overlijden wordt gerapporteerd. Ook in de opnamecijfers zit die vertraging.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

In het weekend is die vertraging vaak iets groter. Tot nu toe zagen we dat terug in de cijfers van dinsdag, die vaak hoger waren dan op andere dagen. Nu kunnen we dat ‘inhaaleffect’ woensdag verwachten, vanwege het langere paasweekend.

In totaal zijn nu, voor zover bekend, 2945 mensen in Nederland overleden aan de gevolgen van het coronavirus. Dat aantal ligt in werkelijkheid hoger, omdat in het cijfer alleen geteste patiënten zijn meegerekend die zijn overleden aan de gevolgen van een besmetting.

Het aantal nieuw gemelde besmettingen is 868. In totaal zijn er nu 27.419 besmettingsgevallen bekend. Doordat lang niet iedereen getest wordt, ligt het werkelijke aantal besmettingen hoger.