Arnhem blijft in de ban van autobranden

Geplaatst op 4 mei 2020, om 23:13 uur

ARNHEM – In Arnhem is op maandagavond opnieuw een auto in brand gestoken. Dit keer was het raak in de wijk de Laar.

Omstreeks 22:41 uur kreeg de meldkamer de melding van een brand aan de Boxtelstraat in Arnhem. De bewoonster had in een reflectie iets zien branden op de oprit van de woning. Hierop heeft ze de hulpdiensten gebeld en is ze met een tuinslang een eerste blussing gaan doen. De brandweer en politie zijn met spoed ter plaatse gegaan. De brandweer was snel ter plaatse. Volgens de bewoonster stond de auto al geruime tijd stil, zij verwacht hier dan ook brandstichting. De politie zal onderzoek verrichten.

Verdachte
Afgelopen zaterdag hield de politie nog een 39-jarige man aan die wordt verdacht van meerdere brandstichtingen in Arnhem. In een week tijd gingen zeventien voertuigen in vlammen op, waaronder auto’s en bestelbussen. Die branden vonden vooral plaats in Klarendal en Presikhaaf, in het noorden van de stad. Nu zijn er kort achter elkaar meerdere branden in het zuiden van Arnhem.

ME Inzet
De politie surveilleert extra in samenwerking met de mobiele eenheid (ME) in Arnhem. Er werden meerdere voertuigen preventief gecontroleerd en ook waren zij opvallend in de wijk aanwezig, per auto, bus en met scooters. In totaal gingen er in de afgelopen weken bijna 20 voertuigen in vlammen op en meerdere containers.

Foto’s: Roland Heitink/Persbureau Heitink