Vier mannen aangehouden voor diefstal caravan

Geplaatst op 6 mei 2020, om 12:04 uur

ARNHEM – De politie heeft maandag 4 mei in Lathum bij Arnhem, vier mannen aangehouden als verdachte van betrokkenheid van heling c.q. diefstal van een caravan.

De verdachten zijn drie mannen van 29, 33 en 47 jaar uit Uden en een 47-jarige man uit Lathum. De caravan was dezelfde dag in het Brabantse Beers als gestolen gemeld. Omstreeks 22.00 uur kregen medewerkers van Dienst Infrastructuur van de Landelijke Eenheid via het Automatic NumberPlate Recognition-systeem (ANPR) de melding dat een auto was gescand die mogelijk betrokken was bij de diefstal van een caravan eerder op die dag in Beers. De agenten namen met hun auto een strategische positie in en hun wachten werd beloond. Even later kwam de betreffende bestelbus voorbij met daarachter een caravan. Het bleek de als gestolen gemelde caravan te zijn.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Valse kentekenplaten
De agenten zagen ook dat achter de bestelbus met caravan nog een personenauto met drie inzittenden reed. Deze auto volgde de bus met caravan en de agenten kregen de indruk dat ze bij elkaar hoorden. Op de Marsweg in Lathum werden de auto’s aan de kant gezet en de vier inzittenden aangehouden. Bij onderzoek aan de bestelbus bleek dat deze valse kentekenplaten voerde. Het echte kenteken is wel afgegeven voor een zelfde type bestelbus. Via het chassisnummer werd achterhaald dat de auto op naam stond van de 47-jarige man uit Uden maar dat de auto sinds maart geschorst is. Verder is de auto niet verzekerd en is de APK verlopen.

Vuilniszak
In de personenauto vonden de agenten in een vuilniszak nog twee valse kentekenplaten. Opmerkelijk was, dat het echte kenteken was afgegeven voor een zelfde type auto als de bestelbus die de gestolen caravan trok.

De politie onderzoekt de diefstal verder.

©Politie.nl