Grote explosie verwoest woning in Nijmegen: zeker één gewonde - GelreNieuws        

Grote explosie verwoest woning in Nijmegen: zeker één gewonde

Geplaatst op 13 mei 2020, om 17:19 uur

NIJMEGEN – Woensdag een grote explosie bij een woning aan de Hillekensacker 32e straat in Nijmegen. Zeker één persoon is naar het ziekenhuis vervoerd. Of er nog meer mensen gewond zijn geraakt, is nog niet duidelijk.

De hulpdiensten hebben rond 16:55 uur heel groot opgeschaald. Zo kwam de brandweer met veel materieel ter plekke, waaronder ook met meerdere teams die gespecialiseerd zijn in instortingen en daarbij het redden van personen. De klap van de explosie is in de weide omtrek gehoord. De tussenwoning is volledig verwoest. Een woordvoerder van de brandweer kan nog niet zeggen wat de oorzaak precies is, ‘maar de klap was enorm groot.’ De woning is volledig weggeslagen en de brokstukken liggen tot 75 meter verderop.

Gewonde
De hulpdiensten hebben één persoon uit de resten van de woning gehaald en naar het ziekenhuis gebracht. ‘Die persoon was nog aanspreekbaar, en op basis daarvan gaan we ervan uit dat er verder niemand anders in de woning was’, aldus de brandweerwoordvoerder tegenover Omroep Gelderland. Toch speurt de brandweer nog met honden naar mogelijke andere slachtoffers onder het puin. De situatie is wel gevaarlijk, want de boel is ter plekke nog instabiel.

Woningen onbewoonbaar
Tot twintig woningen aan de Hillekensacker in Nijmegen lijken onbewoonbaar door de enorme explosie in een huis in de straat. Bewoners verzamelen zich woensdagavond in wijkcentrum De Brack, melden de hulpdiensten. ‘Het complete blok is waarschijnlijk voorlopig onbewoonbaar. Voor die bewoners is opvang nodig’, zo meldt een brandweerwoordvoerder.

De Nijmeegse burgemeester Hubert Bruls nam aan het begin van de avond een kijkje in de Hillekensacker. Daar is de ravage aanzienlijk. Medewerker van netbeheerder Liander zijn ook aanwezig in de wijk. Er is geen acuut gevaar meer voor de directe omgeving.

foto’s: Persbureau Heitink