Nog één verdachte (23) vast voor dood vrouw (22) in Ede - GelreNieuws.nl

Nog één verdachte (23) vast voor dood vrouw (22) in Ede

Geplaatst op 25 juni 2020, om 16:18 uur

EDE – De politie zet het onderzoek voort naar de dood van een 22-jarige vrouw, die op 23 juni werd aangetroffen in haar woning in Ede. Daarbij richt de politie zich vooral op een 23-man uit Ede, die verdacht wordt van directe betrokkenheid bij het overlijden van de vrouw. Hij zal op vrijdag 26 juni worden voorgeleid bij de rechter-commissaris.

De politie blijft ook in gesprek met de andere twee personen die waren aangehouden, maar deze zijn in overleg met de officier van justitie heengezonden. Uit het tot dusver uitgevoerde onderzoek is van hun betrokkenheid bij de dood van het slachtoffer namelijk niet gebleken. Één van de twee andere personen was de melder van het incident bij de politie.

Contact met nabestaanden
De politie heeft overigens op dit moment goed contact met de nabestaanden en met name de moeder van het slachtoffer. In dit soort droevige situaties willen zij de nabestaanden bijstaan en goed op de hoogte houden en in die gevallen zijn er zogenaamde professionele familierechercheurs. Dit zijn voor nabestaanden de aanspreekpunten waarmee contact kan worden opgenomen als er vragen zijn. Het heeft in dit geval te lang geduurd voordat er familierechercheurs aan deze mevrouw worden gekoppeld. De politie geeft aan dat spijtig te vinden en dat hebben ze de moeder ook laten weten.

foto boven: Luke Beens / Persbureau Heitink

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com