Politiehelikopter boven Nijmegen na ‘bedreiging met vuurwapen’ - GelreNieuws        

Politiehelikopter boven Nijmegen na ‘bedreiging met vuurwapen’

Geplaatst op 19 juni 2020, om 11:54 uur

NIJMEGEN – Donderdagavond heeft er boven Nijmegen, ter hoogte van de Grote Boel, lange tijd een politiehelikopter gevlogen na een melding van bedreiging met een vuurwapen. Hierbij zijn aanhoudingen verricht.

De politie kreeg die avond rond 21:30 uur de melding binnen. Direct daarop sloten veel agenten de omgeving af en hielden direct een man aan. Deze aangehouden man was, zo bleek later op het politiebureau, de melder en tevens de bewoner van de woning te zijn geweest. Hij werd hierna direct weer in vrijheid gesteld.

Vuurwapens gericht
Een tweede man die bij het incident betrokken was, was op de vlucht geslagen. De politiehelikopter zocht vanuit de lucht mee naar hem, net als vele buurtbewoners. Zij gaven de agenten aanwijzingen en tips, waardoor de man snel gevonden kon worden. Echter vluchtte hij wel en rende door verschillende tuinen heen, waarna agenten hem tot stilstand konden manen. Omdat er een vuurwapen gezien was, werd hij via een bepaalde procedure aangehouden. Hierbij richtte agenten hun dienstwapens op de man. De man kon hierna worden aangehouden op de Simone de Beauvoirstraat.

De 35-jarige man uit Ede werd overgebracht naar het politiebureau. Bij de aanhouding werd er geen vuurwapen aangetroffen, maar ook na onderzoek op locatie kon geen vuurwapen gevonden worden. Volgens de politiewoordvoerder bleek het te gaan om een zakelijk conflict. De recherche heeft de zaak in onderzoek.