Automobilist valt in slaap midden op kruising

Geplaatst op 30 augustus 2020, om 18:30 uur

HEILIG LANDSTICHTING – Een automobilist is zaterdagavond in Heilig Landstichting bij Nijmegen in slaap gevallen bij een kruising.

Het incident gebeurde rond 22.30 uur. Medeweggebruikers zagen toen ze de t-splitsing benaderde een auto stilstaan. Toen ze gingen kijken bleek iemand achter het stuur te slapen. Ze probeerden de bestuurder wakker te maken, maar dit lukte niet. Vervolgens is de politie gewaarschuwd.

De toegesnelde politie heeft de man wakker weten te krijgen. Hij is nagekeken door ambulancepersoneel en vervolgens op de trein gezet naar Roermond, de plaats waar hij aangaf naartoe te willen. ,,We vonden het na overleg met zijn familie niet verantwoord de man verder te laten rijden”, laat een woordvoerder van de politie weten aan De Gelderlander

Ongelukken zijn wonderwel uitgebleven. ,,Er is geen drugs- en alcoholtest afgenomen omdat de man niet aangemerkt kan worden als bestuurder. Een eventuele uitslag van zo’n test zou door dat laatste gegeven dan ook niet kunnen leiden tot vervolging.”

Foto: Waldie Rutten / Persbureau Heitink