Bestuurder aangehouden na forse aanrijding in centrum van Arnhem - GelreNieuws.nl

Bestuurder aangehouden na forse aanrijding in centrum van Arnhem

Geplaatst op 2 augustus 2020, om 01:16 uur

ARNHEM – Zaterdag net voor middernacht heeft er een fors verkeersongeval plaatsgevonden op de kruising Weerdjesstraat met de Vossenstraat in het centrum van Arnhem.

De aanrijding gebeurde rond 23.50 uur op een met verkeerslichten beveiligd kruispunt. De zwarte auto kwam uit de Vossenstraat en de witte uit de richting van het Roermondsplein. De brandweer, meerdere politie-eenheden en twee ambulances kwamen met spoed ter plaatse. Volgens omstanders zou de bestuurder van de witte auto hebben gepoogd te vluchten. Zij zouden met een aantal mensen de vluchtende bestuurder tegen weten te houden. Volgens deze omstanders zou de man enorm stinken naar alcohol. De politie ter plaatse wilde niet bevestigen of de man poogde te vluchten.

Aangehouden
De politie ter plaatse kon wel bevestigen dat de bestuurder is aangehouden voor mogelijk alcoholgebruik. In de witte auto zijn ook flessen gevonden voor alcoholische drank. Of de bestuurder daadwerkelijk alcohol heeft gebruikt, zal op het bureau moeten blijken na een ademanalyse.

De bestuurder van de zwarte auto is in de ter plaatse gekomen ambulance gecontroleerd, maar raakte niet gewond.

Beide auto’s hebben forse schade opgelopen en zijn afgesleept door een berger. Ook een lantaarnpaal heeft het moeten ontgelden en is afgebroken door de klap.

foto’s: Persbureau Heitink

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com