Politie treft pistool aan in Arnhem na controle snorfiets - GelreNieuws        

Politie treft pistool aan in Arnhem na controle snorfiets

Geplaatst op 25 augustus 2020, om 11:39 uur

ARNHEM – Op de Velperweg in Arnhem heeft de politie een snelle snorfiets gecontroleerd of deze van diefstal afkomstig was, zo laat de politie via Facebook weten. Tijdens de controle werd een mogelijke vuurwapen aangetroffen.

Agenten van Team Verkeer Oost-Nederland reed op dat moment op de Velperweg, toen zij de snorfietser zagen die te hard reed. Zij spraken de bestuurder aan en controleerden direct of de snorfiets mogelijk gestolen was. Toen zij de buddyseat opende kwamen ze achter een andere ‘verrassing’ en troffen daar een mogelijke vuurwapen aan.

Meerdere overtredingen
“Als wij een vuurwapen gelijkend voorwerp aantreffen moeten wij dit door een speciaal opgeleide collega laten veiligstellen.” Zo liet de politie weten via Facebook. “Nadat deze collega het wapen beter had bekeken bleek het te gaan om een alarmpistool”

Naast deze overtredingen bleek de bestuurder ook onder invloed van alcohol te zijn en de passagier had geen identiteitsbewijs bij zich. Zij zijn beiden aangehouden en zijn er een aantal proces verbalen opgemaakt.

foto’s via Facebook: Politie Team Verkeer Oost-Nederland