Grote zoekactie naar vermiste jetskiër in Neder-Rijn Angeren

Geplaatst op 22 september 2020, om 21:39 uur

ANGEREN – De hulpdiensten hebben dinsdagavond een grote zoekactie gehouden nadat er een man werd vermist bij de Neder-Rijn. Onder andere een politiehelikopter werd ingezet.

Rond 20.20 uur werd de vondst van de jetski’s gedaan. Met één van de bestuurders kon de hulpverlening langere tijd geen contact krijgen. Daarop is er groter opgeschaald en een zoekactie gestart. Boten gingen in het water en een helikopter werd ingezet. Uiteindelijk bleek alles in goede orde te zijn.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

De man verklaarde dat hij bezig was met de jetski van een vriend te slepen, die even daarvoor stil kwam te staan omdat zijn brandstof op was. Tijdens de sleep is de bestuurder van de uitgevallen jetski onderweg opgehaald. Vervolgens is de man alleen met de twee jetski’s op de Neder-Rijn, maar ook zijn brandstof ging op. Hij besloot de jetski’s aan de kribben te leggen en naar een kennis toe te lopen. Hij had namelijk geen telefoon op zak. Eenmaal aangekomen bij de kennis zijn direct de hulpdiensten in kennis gesteld dat ook hij in goede gezondheid is.

Foto’s: Bryan Derks/Persbureau Heitink