Man (20) aangehouden na mishandeling op Arnhem Centraal

Geplaatst op 29 september 2020, om 17:10 uur

ARNHEM – Een 20-jarige man uit Deventer is maandag aangehouden op station Arnhem Centraal, nadat hij en medewerker van de Nederlandse Spoorwegen (NS) in het gezicht had geslagen. Tegen de man is aangifte gedaan.

Het viel medewerkers van de Veiligheid en Service van de NS op dat de jongeman zonder uit te checken door de poortjes ging. De boa’s spraken de man daarop aan, die vervolgens geen geldig vervoersbewijs kon tonen. Ook een geldig ID-kaart kon of wilde hij niet tonen. “De verdachte maakte vervolgens aanstalten om weg te komen en werd daarom door een van de collega’s bij zijn arm vastgehouden.” Zo meldden de boa’s van Veiligheid en Service op Facebook. “In plaats van te voldoen aan de vordering van zijn identiteitsbewijs, begon de verdachte de collega’s te beledigen.”

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Ondanks meerdere pogingen om de verdachte tot bedaren te krijgen en zijn identiteitsbewijs ter inzage te krijgen, bleef de verdachte hetzelfde gedrag vertonen waarbij hij de boa’s beledigde. “De collega’s besloten om de verdachte met gepaste dwang te verplaatsen zodat zij niet meer midden in de stationshal stonden en meer controle kregen over de situatie. Ook met de hoop dat zij de casus daarna af konden ronden en de verdachte zijn weg kon vervolgen.” Echter werkte de verdachte hier niet aan mee. De verdachte uitte nogmaals enkele ernstige beledigingen en bedreigingen, ditmaal ook richting de vrouw en kinderen van de boa’s.

DENK
Beelden van het incident werden maandag op Twitter verspreid door OPPOSITIE, de jongerentak van de politieke beweging DENK. In een tweet geeft OPPOSITIE aan dat tegen de ‘jonge zwarte reiziger in Arnhem veel geweld werd gebruikt’. Die stelling wijkt af van wat er volgens de boa’s van de Nederlandse Spoorwegen daadwerkelijk is gebeurd, zoals hierboven te lezen is. “Het was de jongeman die agressief was, niet de boa’s.”

De NS heeft aangifte gedaan tegen de 20-jarige. “Inmiddels is hij weer heengezonden, maar hij blijft wel verdachte van mishandeling en wederspannigheid bij de aanhouding”, aldus een politiewoordvoerder.

foto boven via Twitter: Stil uit video OPPOSITIE – @JbOppositie