18-jarige jongeman overleden na autocrash - GelreNieuws.nl

18-jarige jongeman overleden na autocrash

Geplaatst op 24 oktober 2020, om 12:28 uur

NIJKERK – Een van de twee gewonden die in de nacht van vrijdag op zaterdag viel bij een ongeval op de Barneveldseweg N301 in Nijkerk, is overleden. Dat meldt de politie zaterdag aan het begin van de middag. Het gaat om een 18-jarige jongeman.

Afgelopen nacht omstreeks 01:00 uur gebeurde het ernstig ongeval. Twee personen, beide 18 jaar, raakten daarbij bekneld. Het ongeval gebeurde ter hoogte van de bocht bij de molen.

Een personenauto raakte van de weg en belandde op zijn kant tegen een boom. De brandweer moest het voertuig recht overeind trekken om de slachtoffers uit het voertuig te kunnen bevrijden. Vanwege de ernst van het ongeval werden er ook twee traumahelikopters ingezet.

De brandweer had 45 minuten nodig om het tweede, ernstig beknelde, slachtoffer uit zijn positie te bevrijden. De slachtoffers zijn overgebracht naar ziekenhuizen in Utrecht en Amsterdam. Een van de slachtoffers overleed in het ziekenhuis. Het voertuig is door het ongeval volledig verwoest. De politie doet sporenonderzoek naar de oorzaak van het ongeval. De N301 was daarom nog de hele nacht afgesloten.

Foto’s: Luke Beens/Persbureau Heitink

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com