Blind paard uit koude sloot gered in Haalderen

Geplaatst op 11 oktober 2020, om 18:33 uur

HAALDEREN – Zondagmiddag is de Bemmelse brandweer opgeroepen voor een dier in nood aan de Hoek in Haalderen. Ter plekke bleek er een blind paard in een sloot met water terecht te zijn gekomen.

De Bemmelse brandweer werd iets na 16:00 uur opgeroepen omdat het blinde paard in een sloot vol water en drab terecht was gekomen. Hoe dit kon gebeuren, is niet bekend. De brandweer was snel ter plekke en heeft direct de hulp van de Arnhemse collega’s, welke over hijsmiddelen beschikken opgeroepen om te komen assisteren.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Heel erg onvoorspelbaar
Het blinde paard is vermoedelijk in paniek geraakt en over een hekwerk gegaan, waarna deze in de drassige sloot terecht is gekomen. Volgens de eigenaar van het terrein heeft het paard daar vermoedelijk al even gestaan voordat deze werd opgemerkt. In eerste instantie probeerden de eigenaren het paard zelf op de kant te krijgen door een klein stuk bij de sloot weg te halen met een graafmachine. Echter werd vrij snel duidelijk dat er meer hulp nodig was en werd de brandweer ingeschakeld. Volgens de brandweer was dit een bijzondere reddingsactie omdat dit paard blind was en daardoor heel erg onvoorspelbaar.

Met behulp van een speciale band, welke onder het paard door werd gehaald, en de hulp van een graafmachine is het paard terug het weiland in gehesen. Het paard maakt het na omstandigheden goed, maar was wel uitgeput van dit avontuur. De brandweer is ruim anderhalf uur bezig geweest met deze reddingsoperatie. Mede door inspanningen van de eigenaren en wat omstanders heeft het blinde paard het gered.

foto’s: Jeffrey Slendebroek / Persbureau Heitink