Distributiecentrum Lidl in Oosterhout geëvacueerd door brandalarm - GelreNieuws.nl

Distributiecentrum Lidl in Oosterhout geëvacueerd door brandalarm

Geplaatst op 13 oktober 2020, om 10:19 uur

OOSTERHOUT (GLD) – Maandagavond is de brandweer van Oosterhout opgeroepen voor een brandalarm bij het distributiecentrum van de Lidl aan de Rietgraaf in Oosterhout.

Omstreeks 22:35 uur kwam de automatische melding binnen. De melding kwam vanuit het distributiecentrum van de Lidl. De brandweer kwam met twee wagens ter plaatste. Tientallen personeelsleden stonden buiten. Enkele andere personeelsleden kwamen aan en die zijn met de brandweer nog naar binnen geweest.

Complex
Tientallen personeelsleden stonden al buiten. Het pand was inmiddels al ontruimd door de bedrijfshulpverlening. Het loeiende brandalarm galmde over Park15, het duurzame bedrijvenpark. Het distributiecentrum is ruim 54.000 m2 groot, dit staat gelijk aan 7,5 voetbalvelden. Ook liggen er 2.700 zonnepanelen op het dak. Een groot accupakket slaat de duurzame energie op.

Brand
De brandweer is bijna een uur druk geweest met de melding. Er zijn twee brandweermannen met ademlucht naar binnen gegaan. Na enige tijd kwamen zij weer naar buiten en gingen vervolgens weer naar binnen. Het distributiecentrumpersoneel heeft al die tijd buiten moeten wachten of dit gevolgen heeft voor de bevoorrading vandaag is nog onbekend. Of er daadwerkelijk brand was is ook niet bekend, was maandagvond nog niet bekend.

Uiteindelijk is er niets aangetroffen na onderzoek van de brandweerlieden, aldus de brandweerwoordvoerder dinsdagochtend desgevraagd.

foto’s: Dylan Jünemann / Persbureau Heitink

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com