Nieuwe coronamaatregelen uitgelekt: Horeca twee weken lang gesloten

Geplaatst op 12 oktober 2020, om 21:39 uur

NEDERLAND – De nieuwe coronamaatregelen zijn al (deels) uitgelekt. Zo wil het kabinet de horeca helemaal gaan sluiten, aldus bronnen tegenover RTL Nieuws. Tevens zou de alcoholverkoop na 20:00 uur verboden zijn.

De maatregelen zijn vanavond besproken met de veiligheidsregio’s tijdens het Veiligheidsberaad. Hoe lang de horeca precies gesloten zal blijven, is niet duidelijk. Maar het zou gaan om tenminste twee weken. Het doel is onder andere om de reisbewegingen van mensen te beperken, zodat het aantal besmettingen worden teruggebracht. Dit zal de laatste fase zijn voor een nieuwe lockdown, aldus RTL Nieuws.

Teamsport verboden
Eerder vandaag werd al bekend dat het devies voor heel Nederland wordt: beperk je contacten en blijf thuis. Tevens zal het advies duidelijker zijn om thuis te gaan werken voor men die geen vitaal beroep hebben. Daarnaast wil het kabinet ook teamsport boven de 18 jaar verbieden. Dat geldt alleen voor amateursporters, zo valt te horen.

De maximale groepsgrote is al teruggegaan naar maximaal vier personen, maar die regel gaat straks ook in de buitenlucht gelden. Wie gaat hardlopen of met mensen naar het park gaat, mag dat dus met maximaal vier mensen doen. Bij mensen thuis is maximaal drie andere mensen toegestaan.