‘Smoesjesman’ opnieuw aangehouden na reeks incidenten in meerdere plaatsen - GelreNieuws.nl

‘Smoesjesman’ opnieuw aangehouden na reeks incidenten in meerdere plaatsen

Geplaatst op 17 oktober 2020, om 18:22 uur

GELDERLAND – Een 36-jarige man uit de gemeente Berg en Dal, die bekend staat als de ‘smoesjesman’, zit voorlopig vast. Hij dupeerde mensen in onder andere Arnhem, Beuningen en Nijmegen.

Hij belde op willekeurige plaatsen in Gelderland bij mensen aan met een ‘zielig’ verhaal en vroeg om geld te lenen, zo laat de politie weten. Hij zou zich hebben buitengesloten of zonder benzine staan. In onder andere Arnhem, Beuningen, Malden en Nijmegen dupeerde hij op die manier sinds eind vorig jaar meerdere mensen.

De politie waarschuwde op haar social media kanalen, voor de bedrieger. “Geef geen geld; bel de politie” is daarbij de boodschap. Die berichten zijn door mensen in hun eigen appgroepen gedeeld. De verdachte werd dan ook al vaker op ‘heterdaad’ betrapt en aangehouden. Zo ook in Malden eind vorige week.

In het daaropvolgende onderzoek is deze verdachte voorgeleid bij de rechter-commissaris en voor de komende weken vastgezet. Bekeken wordt nu, welke strafrechtelijke interventie de verdachte en zijn oplichtingspraktijken stopt.

Gepost op verdachte
Begin oktober hebben mensen in Beuningen, Ewijk en Wijchen melding gedaan van de praktijken van de man. Op 8 oktober was de verdachte weer actief, nu in Malden. Een politieman had postgevat bij de woning van de verdachte en volgde hem toen hij vertrok. In Malden werd hij op heterdaad betrapt tijdens zijn poging om mensen met zijn ‘zielige’ verhaal te bedriegen. Alle bekende zaken zijn daarop afgelopen week samengevoegd voor het dossier dat naar Justitie is gestuurd.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com