Vijfde autobrand in een week tijd in Arnhem

Geplaatst op 15 oktober 2020, om 03:25 uur

ARNHEM – Op de Schimmelpenninckstraat in Arnhem, ter hoogte van de Johan de Wittlaan, is in de nacht van woensdag op donderdag is er opnieuw een geparkeerde auto uitgebrand. Het is de vijfde autobrand in één week tijd.

De brand werd rond 02:15 uur gemeld waarna de brandweer van Arnhem met spoed uitrukten. Ter plaatse was er een flinke brand aan de voorzijde van een geparkeerde auto, die tegen de zijkant van een woning stond. Er waren daarom ook meerdere ramen van de woning gesprongen door het vuur. Dankzij snelle inzet van de brandweer en het dubbelglas van de woning is overslag naar binnen voorkomen.

Vijfde autobrand in één week
Het is deze week al op veel plekken in Arnhem weer raak met de autobranden. Het begon in de nacht van donderdag op vrijdag met een Porsche Cayenne op de Hondsdrafstraat in de wijk Malburgen. De volgende nacht was het raak in de wijk Geitenkamp, aan de Dr. Bosstraat. In de nacht van zaterdag op zondag was het raak aan de Van Speykstraat in de Arnhemse wijk Presikhaaf. Uiteindelijk was woensdagavond op de Kadestraat in Arnhem ook een brandstichting gepleegd is bij een auto. Passanten ontdekte dit, waardoor erger was voorkomen.

De politie heeft het voertuig veiliggesteld en zal na het onderzoek de auto laten afslepen door een bergingsbedrijf. De brand is naar alle waarschijnlijkheid aangestoken.

foto’s: Roland Heitink / Persbureau Heitink