Anderhalf uur geen treinen in groot deel Gelderland door tekort aan treinverkeersleiders

Geplaatst op 30 november 2020, om 09:21 uur

GELDERLAND – In een groot deel van Gelderland reden van 09:00 uur tot ongeveer 10:30 uur geen treinen vanwege een te kort aan treinverkeersleiders van ProRail. Het ging voornamelijk om de trajecten van Arnhem naar Utrecht en Ede-Wageningen naar station Barneveld en Amersfoort.

ProRail meldde dat zij een ziekmelding hebben op de verkeersleidingspost in Utrecht. Wegens ontbreken van vervanging hebben zij moeten besluiten de treindiensten te staken. Zij zoeken zo spoedig mogelijk naar een oplossing, zo wordt gemeld op Twitter. Daarnaast geeft ProRail aan ook een structureel te kort hebben aan treinverkeersleiders. Er worden voor de komende jaren honderden nieuwe medewerkers gezocht om het groeiend aantal treinen te kunnen laten rijden.

VIDEOBLASTER.showTag('ndm_gelrenieuws_videoblaster');

Voor de coronacrisis wist de treinverkeersleider dagelijks ruim 1,2 miljoen treinreizigers en 110.000 ton goederen in 5.500 treinen veilig op de bestemming te krijgen. Maar ook tijdens de huidige crisis moeten de treinen blijven rijden. Zonder treinverkeersleiders staat Nederland stil.