Auto met vier mensen crasht door dichte mist en belandt op kop in rivier - GelreNieuws.nl

Auto met vier mensen crasht door dichte mist en belandt op kop in rivier

Geplaatst op 30 november 2020, om 07:46 uur

ZETTEN – In de nacht van zondag op maandag is een personenauto van de weg geraakt aan de Weteringsewal in Zetten. De auto met vier inzittenden belande op de kop in rivier De Linge.

Omstreeks 01:25 uur werden de hulpdiensten groots gealarmeerd voor een auto te water, onder andere een traumahelikopter en de duikers van brandweer Arnhem rukten uit. Een gezin met twee volwassenen en twee kinderen reed in de richting van Zetten toen deze een bocht in de weg te laat opmerkte, vermoedelijk door de zeer dichte mist in combinatie met de gladheid die er op dat moment hing. De auto raakte van de weg en sloeg vlak voor het water om. Hierdoor kwam de auto op zijn dak in de rivier De Linge terecht.

De inzittende slaagde er zelf in om uit het voertuig te komen. De bestuurder van het voertuig, vermoedelijk de vader van het gezin, kon de kant niet bereiken en is boven op de omgeslagen auto gaan zitten in afwachting van de hulpdiensten. De politie heeft de man van zijn voertuig gehaald. De toegesnelde brandweerlieden hebben het voertuig gecontroleerd op mogelijk achtergebleven slachtoffers, maar er is niemand meer aangetroffen.

“Engeltjes op hun schouder”
Volgens de politie heeft het gezin engeltjes op hun schouder gehad. “Op deze donkere weg rijdt ’s nachts weinig verkeer. Stel dat zij het voertuig niet zelfstandig konden verlaten, was het dan ook de vraag geweest of het voertuig dan wel op tijd was gevonden”, zo liet de politie ter plekke weten. Gelukkig konden zij in dit geval wel zichzelf redden.

Alle inzittende zijn door het ambulancepersoneel nagekeken in de ambulance. De opgeroepen traumahelikopter hoefde niet ter plekke te komen. Toegesnelde familie heeft de slachtoffers thuisgebracht. Een berger heeft het voertuig uit het water gehaald en afgevoerd. De auto kan als verloren worden beschouwd. De politie kon nog wel een telefoon van de bestuurder uit het half gezonken wrak redden.

foto’s: Jeffrey Slendebroek / Persbureau Heitink

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com