Huissense brandweer druk met twee brandmeldingen in half uur - GelreNieuws.nl

Huissense brandweer druk met twee brandmeldingen in half uur

Geplaatst op 29 november 2020, om 20:26 uur

HUISSEN – De brandweer van Huissen is zondagavond twee keer uitgerukt voor een brandmelding. Het zou gaan om een schoorsteenbrand en een autobrand bij een tankstation in Huissen.

De eerste brand zou gaan om een schoorsteenbrand aan de Langestraat, in het centrum van Huissen. Zij kregen rond 18:30 uur de melding van de brand. Een schoorsteen op het dak zou roodgloeiend zijn geweest, zo werd door omstanders gemeld. De brandweer was zeer snel ter plaatse en heeft in de woning een eerste controle gedaan. Nadat de woning en kachel waren gecontroleerd en duidelijk was dat er geen gevaar was, werd de woning vrij gegeven. De brandweer was net vertrokken toen een nieuwe melding door kwam bij de alarmcentrale.

Zelf geblust
De Huissense brandweerwagen stond net met de achterwielen in de kazerne toen deze weer vol gas naar de volgende brand kon gaan. Net buiten het tankstation heeft rond 18:55 uur korte tijd een brand gewoed onder de motorkap van een Renault personenauto. De bestuurder was samen met een kind in het voertuig, zij konden de auto tijdig verlaten en kwamen met de schrik vrij. De man heeft zelf een succesvolle eerste bluspoging gedaan met de brandblussers van het tankstation. Hiermee heeft hij vermoedelijk voorkomen dat de auto volledig zou ontbranden bij het tankstation.

De brandweer heeft het voertuig gecontroleerd en veilig gesteld door de accu los te koppelen. Vermoedelijk is een technisch mankement de oorzaak van de brand. De brandweer heeft het jonge kind een trauma beertje mee gegeven voor de schrik, het voertuig kan als verloren worden beschouwd.

foto’s: Jeffrey Slendebroek / Persbureau Heitink

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com