Ravage na plofkraak op pinautomaat in Westervoort

Geplaatst op 30 november 2020, om 06:14 uur

WESTERVOORT – Op een pinautomaat van de SNS bank aan de Broeklanden in Westervoort is in de nacht van zondag op maandag een plofkraak gepleegd. De schade bij de locatie van de pinautomaat is enorm.

Rond 02.30 uur werd de politie gealarmeerd voor de plofkraak op de pinautomaat. De politie schaalde groot op en in de gehele omgeving stonden politiewagens. Er bleken twee explosieven te zijn afgegaan op de pinautomaat tussen de Jumbo supermarkt en de delicatessewinkel, waarna een scooter met drie verdachten er vandoor gingen. De schade aan de panden is enorm, waardoor de winkels vandaag niet open kunnen, zo is het vermoeden.

Gewond
De klap is groot geweest. De brokstukken liggen in een gebied van enkele tientallen meters. Één van de daders zou gewond zijn geraakt, aldus een woordvoerder van de politie. Of de daders buit hebben gemaakt is nog niet bekend.

Eerder dit jaar was de pinautomaat, die wordt gedeeld tussen de Jumbo supermarkt en de delicatessewinkel, ook al doelwit van een poging tot plofkraak. De EOD heeft de politie ter plekke geassisteerd met het onderzoek, zo laat de politiewoordvoerder weten.

Foto’s: Roland Heitink / Persbureau Heitink