Wild-west achtervolging eindigt in Duitsland - GelreNieuws.nl

Wild-west achtervolging eindigt in Duitsland

Geplaatst op 7 november 2020, om 00:44 uur

DUIVEN – In de nacht van donderdag op vrijdag kregen agenten van de meldkamer de opdracht om positie in te nemen langs de A12 rechts. Ter hoogte van Duiven was er een ANPR hit geweest van een gestolen voertuig.

Het voertuig was in juli weggenomen na een woninginbraak. Het voertuig zou in de richting van Duitsland rijden. Na enkele seconden reed het voertuig met ongeveer 200 kilometer per uur voorbij de politie. De bestuurder van het voertuig bleef constant met 200 kilometer per uur rijden en doofde zijn verlichting, waarna hij Duitsland in reed.

Na enige tijd schoot het voertuig tussen twee vrachtwagens door de afrit Rees af. Hierbij reed hij zo hard dat hij rechtdoor schoot, reed dwars door een groenstrook met bosjes en boompjes. Het voertuig kwam daarna pas tot stiland.

De agenten zagen de bestuurder van het voertuig plotseling achter de vangrail staan. Een van de agenten trok vervolgens zijn vuurwapen en had de bestuurder gesommeerd te blijven staan. Hier werd door de bestuurder aan voldaan. Vervolgens kon hij, een 29-jarige man uit Hongarije, aangehouden worden.

De bestuurder bleek tevens onder invloed te zijn van cocaïne. Aangezien de bestuurder in Duitsland is aangehouden heeft de politie deze zaak aan de Duitse collega’s overgedragen.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com