Fietser gewond bij het oversteken in Gendt: auto belandt in weiland - GelreNieuws.nl

Fietser gewond bij het oversteken in Gendt: auto belandt in weiland

Geplaatst op 22 december 2020, om 16:28 uur

GENDT – Dinsdagmiddag rond 14.45 uur zijn de hulpdiensten uitgerukt voor een ongeval aan de Langstraat (N898) in Gendt. Hier bleek ter plekke een auto in een weiland te staan en een fietser gewond op de grond terecht gekomen te zijn.

Op de kruising met de Henri Dunantstraat en de Langstraat wilde een fietser oversteken. Hierbij heeft de fietser, een man op leeftijd met zijn elektrische fiets, vermoedelijk de snelheid van de auto verkeerd ingeschat met de aanrijding tot gevolg. De bestuurder van de auto kwam uit de richting van Gendt. De bestuurder zag de overstekende man en heeft uit alle macht geprobeerd nog te remmen. Door het natte wegdek gleed de auto door, waarna de bestuurder in een uiterste poging geprobeerd uit te wijken. Hierbij heeft de bestuurder de fietser wel geraakt en is zelf ook van de weg geraakt en in een naastgelegen weiland terecht gekomen.

Naar het ziekenhuis
De fietser is tijdens de aanrijding lelijk ten val gekomen en had een force hoofdwond. Omstanders hebben direct eerste hulp verleend bij het slachtoffer, waarna het ambulancepersoneel de zorg overnam. De fietser is met onder meer hoofdverwondingen overgebracht naar het ziekenhuis. De bestuurder van de auto raakte niet gewond.

Beide voertuigen raakte zwaar beschadigd door het ongeval. De politie heeft een deel van de rijbaan tijdelijk afgesloten voor onderzoek en om de ambulance werkruimte te geven.

foto’s: Jeffrey Slendebroek / Persbureau Heitink

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com